Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Pentul

Pittige gehaktspiesjes van de barbecue met pindasaus

Sateh Pentul | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Antoinette Jense


Ingrediënten:

- 250 gr. mager rundergehakt
- 75 gr. kippengehakt
- 16 serehstengels
- 1 ei
- 1 theelepel asemwater
- halve theelepel suiker
- kwart theelepel zout
- olie

Bumbu:

- 5 grote rode lomboks
- 3 rode rawits
- 4 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 cm. djahe
- halve theelepel trassi

Saus:

- 100 gr. satehsaus
- 50 ml. heet water
- 1 theelepel uienpoeder

Bereiding:

Snijd voor de bumbu de lomboks, rawits, sjalotjes en knoflook fijn. Snijd de tomaat in stukjes. Schil de djahe en snijd het fijn en maal de bumbu in de vijzel tot een pasta. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Neem het van het vuur en laat het een beetje afkoelen. Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar en zet het opzij.

Klutst het ei los. Meng in een kom het rundergehakt met het kippengehakt en voeg het asemwater toe. Kneed het goed door en voeg de bumbu, zout en suiker toe. Meng dit goed door elkaar en voeg het ei toe tijdens het mengen. Neem wat van het gehaktmengsel en kneed het stevig om een serehstengel. Ga zo door tot je alles hebt gebruikt.

Rooster de sateh op de barbecue of grill gaar en mooi bruin en bestrijk ze tijdens het roosteren met een beetje olie. Serveer de Sateh Pentul met de pindasaus.

Sateh Pentul