Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Apam Harum Manis

Gestoomde cakejes met Javaanse suiker en banaan


Ingrediënten:

- 350 gr. bloem
- 300 gr. gula djawa
- 200 gr. witte basterdsuiker
- 50 gr. gesmolten margarine
- 3,5 dl. water
- bananen
- 3 eieren
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 theelepel baking soda
- halve theelepel bakpoeder
- snufje zout

Bereiding:

Breng het water met de gula djawa aan de kook, roer tot de suiker is opgelost en laat de siroop afkoelen. Mix de basterdsuiker met de eieren tot het dik en luchtig is. Zeef de bloem met de baking soda en het bakpoeder en roer dit voorzichtig door het eimengsel. Roer de siroop, zout, vanillepoeder en de gesmolten margarine er door tot een glad beslag. Vet kleine bakvormpjes in en vul ze voor de helft met het beslag. Snijd de bananen in ronde plakken en leg in elke vorm een plak banaan. Breng een stoompan aan de kook en stoom de cakejes in 20 min. gaar. Laat de cakejes kort in de vorm afkoelen.

Apam Harum Manis