Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Bawal Sambal Dabu-Dabu

Dorade van de bbq met een zeer pittige sambal


Ingrediënten:

- 1 dorade
- sap van 2 limoenen
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels zout

Bumbu:

- 100 gr. rode lomboks
- 6 sjalotten
- 3 cm. djahe
- sap van 2 limoenen

Sambal Dabu-Dabu:

- 10 sjalotten
- 5 rode rawits
- 5 groene rawits
- 3 tomaten
- daun kemangi
- 4 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel olie
- halve theelepel zout

Bereiding:

Snijd voor de sambal de rawits en sjalotjes in dunne ringen en snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng alle ingrediënten door elkaar. Maak een eetlepel olie heet en meng het door de sambal, houd dit apart.

Kerf de huid van de vis met een scherp mes in en wrijf het in met het zout en limoensap, laat het een half uur staan. Was de vis en dep het goed droog. Snijd de lomboks, sjalotten en de djahe fijn. Verhit de olie en fruit de lomboks, sjalotjes en djahe tot het zacht is geworden en maal dit tot een pasta. Fruit deze pasta in dezelfde olie tot het begint te geuren. Roer het limoensap er door en wrijf de vis hiermee in. Laat het een half uur marineren en gril de vis op de barbecue of gril gaar. Serveer de Sambal Dabu-Dabu bij de vis.

Ikan Bawal Sambal Dabu-Dabu