De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sateh Kambing Bumbu Santen
Spiesjes geitenvlees met kokos- en ketjapsaus
Ingrediënten:
- 500 gr. geitenvlees
- 4 dl. dunne santen
- 2 eetlepels asemwater
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 3 eetlepels olie
- 1 serehstengel
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel suiker
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel zout
- kwart theelepel djinten
sojasaus:
- ketjap manis
- rode lomboks
- 4 lente-uitjes
- groene rawits
- djahe
- limoensap
Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelstenen en wrijf het in met zout, peper en asemwater. Laat het een half uur intrekken. Maak van de bumbu een pasta, kneus de sereh en rooster de geraspte kokos goudbruin. Fruit de bumbu met de sereh tot het gaat geuren. Voeg het vlees toe en bak tot het van kleur verandert. Voeg de santen, geraspte kokos en suiker toe en breng het aan de kook. Stoof het vlees gaar en kook de saus in. Rijg het vlees aan satehstokjes en rooster de sateh mooi van kleur. Bestrijk het vlees tijdens het roosteren met ketjap manis en de saus.
Voor de ketjapsaus: Snijd de lomboks en rawits in smalle repen, rasp de djahe en snijd de lente-uitjes in ringen. Meng alles door elkaar en breng op smaak met limoensap. Serveer de sateh met de ketjapsaus en de kokossaus.