Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Ketjap Sederhana

Gebakken kippendijen in een zoete ketjapsaus


Ingrediënten:

- 500 gr. ontbeende kippendijen
- 1,5 dl. water
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 limoenen
- 6 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel peper
- halve theelepel zout
- olie

Bereiding:

Snijd de sjalotten in ringen en snijd de knoflook in plakjes. Pers de limoenen uit. Snijd het vlees in stukken en meng het met het limoensap, peper en zout. Laat het een half uur marineren. Verhit wat olie en bak het vlees gaar, haal het vlees uit de pan en voeg de sjalotten en de knoflook toe en bak dit goudbruin. Doe de kip, het water en ketjap er bij en breng het aan de kook. Laat de saus koken tot de gewenste dikte is bereikt.

Ayam Ketjap Sederhana