Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Ketjap Pedis

Gefrituurde kip in een zeer pittige ketjapsaus


Ingrediënten:

- 500 gr. kippendijen
- 1 dl. water
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel ketjap asin
- halve theelepel zout
- halve theelepel peper
- sap van 1 limoen
- olie

Bumbu:

- 5 rode lomboks
- 5 rode rawits
- 3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 lente-ui

Bereiding:

Wrijf de kip in met het zout en limoensap en laat het 30 min. staan. Verhit voldoende olie niet al te heet en bak de kip gaar en bruin. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de lente-ui, sjalotten, lomboks en rawits in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en schep het goed door. Giet het water, ketjap manis, ketjap asin en oestersaus er bij en roer het door. Breng het geheel op smaak met peper en zout en kook de saus in tot de gewenste dikte.

Ayam Goreng Ketjap Pedis