Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Bistik Kelapa

Rundersateh met een kokoslaagje

Sateh Bistik Kelapa | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub


Ingrediënten:

- 500 gr. biefstuk
- 200 gr. geraspte kokos

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- halve theelepel ketumbar
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Week de satehstokjes in koud water. Snijd het vlees in blokjes. Snipper de sjalotjes, knoflook en kunyit fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng de geraspte kokos er door. Voeg het vlees toe en schep alles goed door. Laat het vlees een uur in de koelkast marineren. Rijg drie stukjes vlees aan elk satehstokje en rooster de sateh goudbruin.

Sateh Bistik Kelapa