Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Tuna

Pittige spiesjes van tonijn van de grill of bbq


Ingrediënten:

- 500 gr. verse tonijn
- halve geraspte kokosnoot
- 4 lente-uitjes
- 3 eetlepels santen
- 2 eetlepels limoensap
- platte satehstokjes / serehstengels

Bumbu:

- 6 rawits
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel gula bali
- 2 theelepels trassi
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de tonijn in stukken en blend het fijn. Rasp de knoflook en de gula bali. Snipper de sjalotjes, rawits en de djahe fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng dit met de tonijn, geraspte kokos, santen en limoensap. Kneed deze massa goed door met je handen. Neem een beetje van de vismassa en kneed dit om een satehstokje of om een serehstengel. Rooster de satehs mooi bruin en gaar op de bbq of op de grill. Snijd de lente-uitjes fijn en strooi dit over de satehs.

Sateh Tuna