Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Ikan Bandeng Goreng
Lelawar Ayam
Pangsit Djahesaus
Pepesan Dua
Sosis Indonesia
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Acar Ketimun Dua
Zoet/zure komkommer
Ingrediënten:
- 2 dl. azijn
- 2 komkommers
- 1 ui
- 1 lombok
- 2 theelepels knoflook
- 4 kemirienoten
- 2 schijfjes djahe
- 1 eetlepel kunyit
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Was de komkommers, snijd ze in dobbelsteentjes, bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maak de ui, knoflook, kemirienoten, kunyit en djahe fijn in de vijzel. Fruit dit in de olie, voeg de azijn toe en stoof het met de lombok en de suiker. Leg de komkommers in de nog warme azijn en laat het geheel afkoelen. Deze acar is maar enkele dagen houdbaar.
Acar Ketimun Dua