De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sateh Bistik Bumbu Kelapa
Biefstuk spiesjes met een pittig kokoslaagje
Ingrediënten:
- 500 gr. biefstuk
- 100 gr. geraspte kokos
- 4 eetlepels olie
Bumbu:
- 6 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 2 cm. kunyit
- 1 cm. laos
- 1 cm. djahe
- 2 eetlepels gula djawa
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel asempasta
- 1 theelepel zout
- halve theelepel djinten
Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelstenen. Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks, kunyit, laos en djahe fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie in de wok en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Doe het vuur uit, roer de geraspte kokos er door, voeg het vlees toe, schep het goed door en laat het een nacht marineren. Rijg het vlees aan satehstokjes, wrijf ze in met de marinade en rooster ze gaar en mooi bruin van kleur op de barbecue of grill.