Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Maranggi Purwakarta

Rundersateh met een pittige komkommersaus


Ingrediënten:

- 750 gr. rundvlees
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel olie
- satehstokjes

Bumbu:

- 15 sjalotjes
- 5 teentjes knoflook
- 4 eetlepels ketumbar
- 2 eetlepels gula merah
- 1 theelepel zout

Saus:

- 2 dl. kokend water
- 3 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 2 rode rawits
- 1 komkommer
- 5 cm. kencur
- 1 cm. djahe
- 1,5 eetlepel suiker

Bereiding:

Snijd voor de bumbu de sjalotjes en knoflook fijn. Rooster de ketumbar in een droge koekenpan en maal de bumbu tot een pasta. Snijd het rundvlees in kleine stukjes van ca. 1 cm. en meng dit met de bumbu, azijn, olie en ketjap en laat het 30 min. marineren. Rijg het vlees per 5 stukjes aan de stokjes en rooster ze op de barbecue gaar en bruin. Bestrijk ze tijdens het roosteren met de overgebleven marinade.

Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het in halve ringen. Hak de djahe en kencur heel fijn. Snijd de rawits, lomboks en sjalotten grof en stoof dit in het kokende water gaar. Voeg de suiker en de komkommer toe en laat de saus tot lauw afkoelen. Serveer de saus bij de sateh.

Sateh Maranggi Purwakarta