Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bumbu Rujak Pedis

Gestoofde kip van de barbecue met pittige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kg. kipkarbonades
- 7,5 dl. santen
- 2 serehstengels
- 3 cm. laos
- 3 daun djeruk purut
- 3 daun salam
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel asempasta
- suiker
- zout

Bumbu:

- 8 rode lomboks
- 5 teentjes knoflook
- 5 sjalotten
- 6 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- 1 cm. djahe

Bereiding:

Kneus de sereh en de laos. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Snipper de lomboks, knoflook en sjalotjes en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak het mee tot de kip van kleur is veranderd. Voeg de santen en de overige specerijen toe, roer het door en breng het geheel aan de kook. Stoof de kip tot het gaar is. Haal de kip uit de saus en rooster ze op de barbecue of gril mooi bruin en krokant. Kook de saus in en serveer het bij de kip.

Ayam Bumbu Rujak Pedis