Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Ikan Dua

Gebakken moten makreel in een kruidige saus


Ingrediënten:

- 1 kg. makreel
- 1 dl. water
- 5 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel azijn
- sap van 1 citroen
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- olie

Bumbu:

- 6 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 1 cm. laos

Bereiding:

Ontpit de lomboks en snijd ze in schuine ringen. Snijd de sjalotten in ringen. Snijd de makreel in moten, wrijf ze in met citroensap en zout en laat dit 30 min. intrekken. Dep de moten goed droog, haal ze door de bloem en frituur ze in hete olie bruin. Schil de kunyit en laos, snijd ze fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verwarm het water, voeg de bumbu toe en breng het aan de kook. Voeg de azijn, de suiker, sjalotten en de lombokringen toe en stoof dit voor enkele minuten. Voeg dan de vis toe en laat dit zachtjes meestoven.

Acar Ikan Dua