De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sateh Ayam Bumbu Kunyit
Blokjes gemarineerde kipfilet aan een spies
Ingrediënten:
- 500 gr. kipfilet
- 2 eetlepels asemwater
- 5 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 2 theelepels peperkorrels
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de kip in blokjes. Snipper de knoflook, sjalotjes en kunyit fijn. Rooster de ketumbar, djinten, peperkorrels en kunyit in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en meng de bumbu met de ketjap, asemwater en olie. Voeg de kip toe en laat dit een nacht marineren. Rijg de kip aan satehstokjes en rooster de sateh op de barbecue of gril gaar.
download