Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Iga Babi Bakar

Gegrilde spareribs met een barbecuesaus

Iga Babi Bakar | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kg. spareribs
- 7,5 dl. water
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 3 eetlepels barbecuesaus
- 2 eetlepels tomatensaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel limoensap
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper
- margarine

Bereiding:

Pers de knoflook en rasp de djahe en bak dit in de margarine tot het begint te geuren. Voeg de spareribs toe en bak tot ze van kleur veranderen. Voeg het water, barbecuesaus, tomatensaus, limoensap, ketjap, honing, zout en peper toe en roer dit tot een gladde saus. Laat de ribben in de saus gaar stoven. Haal ze uit de saus en rooster de ribben rondom mooi bruin op de gril, de barbecue of in de oven. Bestrijk de ribben met de saus tijdens het roosteren en serveer de overgebleven saus bij de ribben.

Iga Babi Bakar