De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kroepoek Tempeh
Kroepoek van tempeh
Ingrediënten:
- 400 gr. tempeh
- 300 gr. rijstmeel
- 150 gr. tapiocameel
- 4 dl. santen
- water
- olie
Bumbu:
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 2 daun djeruk purut
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel kencur
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de tempeh in dunne plakjes. Verwijder de nerf van de daun djeruk purut en snipper het heel fijn. Snijd de sjalot en knoflook heel fijn en maal de bumbu tot een pasta. Meng de bumbu met het rijstmeel, tapiocameel en de santen tot er een dun beslag ontstaat. Voeg een beetje water toe mocht het beslag te dik zijn. Verhit ruim olie en doop de plakjes tempeh in het beslag en frituur ze bruin en krokant. Laat de Kroepoek Tempeh uitlekken op keukenpapier.
download