De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Bakar Klaten
Gestoofde, gegrilde kip van de bbq
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 7,5 dl. santen
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel zout
Bumbu:
- 10 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Kneus de sereh en de laos. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta. Wrijf de kipdelen in met limoensap en de bumbu en laat dat een half uur intrekken. Breng de santen met de sereh, daun salam en laos aan de kook. Voeg de kip met de bumbu toe en breng de santen aan de kook. Stoof de kip bijna gaar, de saus moet goed ingekookt zijn. Gril de kip op de barbecue gaar en bestrijk het tijdens het grillen met de overgebleven saus.