Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Tangkap

Gefrituurde pittige kippenvleugels


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenvleugels
- 3 sjalotten
- 2 groene lomboks
- 8 daun salam
- 4 daun pandan
- olie

Bumbu:

- 5 rode rawits
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel asempasta
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Snijd de rawits en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Wrijf de kippenvleugels in met de bumbu en laat ze een uur marineren in de koelkast. Verhit olie in de wok en bak de kip in kleine porties gaar en bruin. Laat de kip goed uitlekken.

Snijd de sjalotten en lomboks in ringen. Snijd de daun pandan in stukken. Fruit de lomboks en de sjalotten in een beetje olie tot het geurig begint te ruiken en voeg de daun salam en daun pandan toe. Voeg hierna de kip toe en schep dit voor enkele minuten goed door.

Ayam Tangkap