Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Tangkap
Gefrituurde pittige kippenvleugels
Ingrediënten:
- 1 kg. kippenvleugels
- 3 sjalotten
- 2 groene lomboks
- 8 daun salam
- 4 daun pandan
- olie
Bumbu:
- 5 rode rawits
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel asempasta
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Snijd de rawits en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Wrijf de kippenvleugels in met de bumbu en laat ze een uur marineren in de koelkast. Verhit olie in de wok en bak de kip in kleine porties gaar en bruin. Laat de kip goed uitlekken.
Snijd de sjalotten en lomboks in ringen. Snijd de daun pandan in stukken. Fruit de lomboks en de sjalotten in een beetje olie tot het geurig begint te ruiken en voeg de daun salam en daun pandan toe. Voeg hierna de kip toe en schep dit voor enkele minuten goed door.