Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Daging Cincang

Spiesjes van rundergehakt met pindasaus


Ingrediënten:

- 300 gr. rundergehakt
- 2 koolbladeren
- 1 tomaat
- 2 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 1 ei
- 2 daun djeruk purut
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels ketjap asin
- 1 eetlepel asemwater
- 2 eetlepels olie
- 8 stukken aluminiumfolie
- 8 platte satehstokjes

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout

Pindasaus:

- 100 gr. geroosterde pinda's
- 2 dl. water
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 2 daun djeruk purut
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel gula djawa
- halve theelepel zout

Bereiding:

Week de satehstokjes in koud water. Snijd de nerf uit de daun djeruk purut en snipper ze zeer fijn. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie in de wok en fruit de bumbu met de daun djeruk purut tot het gaat geuren. Roer de ketjap asin, asemwater en de honing er goed doorheen. Voeg dit en het ei bij het gehakt en kneed het goed door. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Maal voor de pindasaus de ingrediënten, behalve de daun djeruk purut, tot een pasta. Breng het water aan de kook, voeg de pasta en de daun djeruk purut toe en stoof de pindasaus tot de gewenste dikte is bereikt. Maak 8 ballen van het gehakt en druk in elke bal een satehstokje. Wikkel de sateh strak in aluminiumfolie. Rooster de pakketjes op de barbecue of op de hete gril gaar.

Snipper 2 sjalotjes, lomboks en de koolbladeren fijn. Snijd de tomaat in plakjes. Leg de kool en plakjes tomaat op een schaal en schik de sateh er bovenop. Bestrooi met lomboks en sjalotten en schenk daarna de pindasaus over het geheel.

Sateh Daging Cincang