Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Cin Empat

Gestoofd varkensvlees met bamboe


Ingrediënten:

- 1 kg. hamlappen
- 1 blik bambuscheuten
- 5 sjalotten
- 8 tenen knoflook
- 1 lombok
- koriander
- halve theelepel kruidnagelpoeder
- 3 eetlepels ketumbar
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel ketjap asin
- water
- olie
- zout

Bereiding:

Hak de lombok en koriander fijn. Snijd het vlees in blokjes. Rooster de ketumbar, stamp ze fijn en vermeng ze met 2 eetlepels water. Maal de sjalotten en knoflook fijn. Verwarm de olie en bak de steranijs en het kaneelstokje eventjes aan. Roer de uienmassa er door en bak dit goudbruin. Doe de ketumbar, hoisinsaus, suiker en kruidnagelpoeder er bij en bak alles tot de suiker karamelliseert. Zet het vuur hoog en voeg het varkensvlees toe. Bak tot het vlees van kleur is veranderd. Doe de ketjap er bij samen met het water zodat het vlees onder staat. Stoof het vlees totdat het helemaal gaar is. Laat de saus goed inkoken. Voeg naar smaak zout toe. Roer de uitgelekte bambuscheuten door het gerecht en laat ze even meewarmen. Strooi er gehakte koriander en fijngesneden lombok overheen en dien op met witte rijst.

Babi Cin Empat