Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebek Panggang Ketjap

Gegrilde eend met een pittige ketjapsaus


Ingrediënten:

- 1 eend
- 1,25 ltr. water
- 2 dl. ketjap manis
- 4 tomaten
- 1 ui
- 6 teentjes knoflook
- 3 daun salam
- 5 eetlepels tomatensaus
- 2 eetlepels worcestersaus
- halve nootmuskaat noot
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel peper
- 4 eetlepels olie

Bereiding:

Hak de eend in vieren. Snijd de knoflook en de ui fijn. Snijd de tomaten in plakken en rasp de nootmuskaat. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de ketjap, tomatensaus, worcestersaus, peper, nootmuskaat, daun salam, zout en de tomaten toe. Doe de eend er bij en bak tot het vlees van kleur verandert en met saus en kruiden is bedekt. Voeg het water toe en stoof de eend gaar. Gril de eend op een hete gril of op de barbecue bruin en krokant. Bestrijk het tijdens het grillen met de saus. Serveer de overgebleven saus bij de eend.

Bebek Panggang Ketjap