Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pempek Lenggang Panggang

Viskoeken van de barbecue met een pittig, zuur sausje


Ingrediënten:

- 300 gr. makreel
- 150 gr. tapiocameel
- 100 gr. gepelde garnalen
- 1 dl. ijswater
- 1 eiwit
- 1 ei
- 1 theelepel zout
- halve theelepel bouillonpoeder
- bananenbladeren

Cuko saus:

- 200 gr. gula djawa
- 3 dl. water
- 3 rode rawits
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel asempasta
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Knip de bananenbladeren in stukken van 10x15 cm. Leg de bladeren in heet water zodat ze niet scheuren tijdens het vouwen. Vouw de stukken in bakjes van 5x8 cm. en maak de zijkanten vast met nietjes of cocktailprikkers. Je hebt ongeveer 7 bakjes nodig. Pers voor de saus de knoflook uit en maal de rawits fijn. Hak de gula djawa in stukjes. Breng het water aan de kook en voeg de knoflook, zout, kristalsuiker, gula djawa en rawitpuree toe en laat dit koken tot de suiker is opgelost. Roer de asempasta er door en proef of de saus op smaak is.

Doe de vis, garnalen, ijswater, zout, bouillonpoeder en het eiwit in een blender en pureer dit tot een gladde massa. Haal het uit de blender en doe het in een kom. Voeg het tapiocameel en het ei toe. Roer het goed door tot je een glad beslag hebt. Vul de bakjes met het beslag en zet ze op de barbecue of op een hete grilplaat. Als het beslag stevig is haal je het uit het bakje en rooster je de pempek aan beide kanten goudbruin. Snijd de pempek in blokken en schenk de saus erover.

Pempek Lenggang Panggang