Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asinan Sayur Jakarta

Groente en tahu overgoten met een hete zoet/zure saus

Asinan Sayur Jakarta | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 100 gr. tauge
- 1 blok tahu
- 1 komkommer
- halve rode paprika
- kwart Chinese kool
- kroepoek
- geroosterde zoute pinda's
- olie om te frituren

Saus:

- 150 gr. gula djawa
- 5 dl. water
- 4 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 5 rode rawits
- 3 eetlepels geroosterde pinda's
- 2 eetlepels geroosterde cashewnoten
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 3 eetlepels ebi
- 2 eetlepels asempasta
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Snijd de tahu in blokjes en frituur ze in hete olie goudgeel. Snijd de kool en de paprika in repen, snijd de komkommer in blokjes en spoel de tauge af met kokend water. Week de ebi in heet water tot ze zacht zijn. Meng 1 dl. water met de asempasta en roer dit goed door. Breng het water met asemwater aan de kook. Snijd de knoflook, lomboks en rawits fijn en pureer alle ingrediënten voor de saus tot een gladde pasta en roer dit door het kokende water. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en breng het op smaak met zout, suiker of asempasta. De saus moet pittig en zoet/zuur van smaak zijn. Serveer de groenten op een schaal, leg daarop de blokjes tahu en schenk de saus er overheen. Geef er kroepoek bij en strooi er gehakte zoute pinda's over.

Asinan Sayur Jakarta