De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Baronang Bakar Ketjap
Geroosterde vis met een pittige ketjapmarinade
Ingrediënten:
- 600 gr. dorade
- 1 limoen
- 4 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 daun djeruk purut
- halve eetlepel peperkorrels
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- zout naar smaak
Bereiding:
Maak de vis schoon en kerf het met een scherp mes aan beide kanten in. Pers de limoen en wrijf de vis in met limoensap en zout en laat dit ca. 15 min. intrekken. Snijd de nerven uit de daun djeruk purut. Blend de knoflook samen met de djahe, lomboks, kunyit, peperkorrels en daun djeruk purut. Voeg de ketjap en de olie toe en wrijf hier de vis mee in. Rooster de vis op de barbecue of een hete gril gaar en bestrijk de vis tijdens het roosteren met de overgebleven marinade.
download