Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Pemuda

Gefrituurde kip met een hete sambal


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenbouten
- 2,5 dl. water
- 1 limoen
- 1 serehstengel
- 5 daun djeruk purut
- olie

Bumbu:

- 15 kemirienoten
- 5 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 1 schijfje laos
- 10 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- zout
- peper

Sambal:

- 1 dl. water
- 10 rode lomboks
- 5 rode rawits
- 5 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel asempasta
- 1 theelepel gula djawa

Bereiding:

Snijd de limoen in schijfjes en houd dit apart. Schil de kunyit en laos en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu samen met de daun djeruk purut en de sereh tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak dit totdat de kip van kleur verandert. Voeg het water toe, breng het al roerend aan de kook en kook de kip hierin gaar. Haal de kip uit de bouillon, dep het goed droog en frituur de kip goudbruin en krokant.

Snijd de lomboks, rawits, knoflook en de sjalotten fijn. Breng het water met de sambalingrediënten aan de kook. Pureer de sambal met een staafmixer of in de blender tot een gewenste dikte. Serveer de kip met de sambal en schijfjes limoen.

Ayam Goreng Pemuda