Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Sakang

Gegrilde hete kip


Ingrediënten:

- 4 kippenpoten
- 3 dl. water
- 2 serehstengels
- 3 daun djeruk purut
- 2 cm. kaneel
- 1 theelepel gula djawa
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 100 gr. grote rode lomboks
- 50 gr. sjalotten
- 20 gr. knoflook
- 10 gr. kemirienoten
- 1 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Kneus de serehstengels. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Schil de djahe en kunyit en snijd deze ook fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de sereh, kaneel en de daun djeruk purut toe en schep alles even door. Voeg de kippenpoten toe en bak ze mee tot ze van kleur veranderen. Voeg het water toe en stoof de kip hier in gaar tot al het water is verdampt. Haal de kip uit de pan en gril het rondom mooi bruin.

Ayam Sakang