Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Babat Goreng
Krokant gebakken runderpens
Ingrediënten:
- 500 gr. runderpens
- 4 koppen water
- 1 teen knoflook
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel zout
- ketjap manis
- 50 ml. olie
Bereiding:
Snijd de knoflook fijn. Was de pens goed en kook het ongeveer een uur of tot het zacht wordt. Snijd de pens in vierkantjes van ca. 5 cm. en zet het even aan de kant. Mix knoflook, ketumbar en zout tot een mengsel en marineer de pens ca. 30 min. hierin. Verwarm de olie in wok of braadpan en bak de pens op middelhoog vuur in ca. 10 min. knapperig en goudbruin. Giet een beetje ketjap er bij. Je kunt het heet opdienen of op kamertemperatuur met andere gerechten.
Babat Goreng