De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Babat Goreng
Krokant gebakken runderpens
Ingrediënten:
- 500 gr. runderpens
- 4 koppen water
- 1 teen knoflook
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel zout
- ketjap manis
- 50 ml. olie
Bereiding:
Snijd de knoflook fijn. Was de pens goed en kook het ongeveer een uur of tot het zacht wordt. Snijd de pens in vierkantjes van ca. 5 cm. en zet het even aan de kant. Mix knoflook, ketumbar en zout tot een mengsel en marineer de pens ca. 30 min. hierin. Verwarm de olie in wok of braadpan en bak de pens op middelhoog vuur in ca. 10 min. knapperig en goudbruin. Giet een beetje ketjap er bij. Je kunt het heet opdienen of op kamertemperatuur met andere gerechten.
download