Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Ikan

Gebakken makreel met een kruidige en zure saus


Ingrediënten:

- 1 kg. makreel
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 6 rawits
- half potje zilveruitjes
- 5 dl. olie
- halve dl. water
- 3 eetlepels olie
- 4 eetlepels azijn

Bumbu:

- 1 schijfje laos
- 1 schijfje djahe
- 2 kemirienoten
- 2 daun salam
- 4 theelepels kunyit
- 3 theelepels ketumbar
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel ve-tsin
- zout

Bereiding:

Maak de makrelen schoon, ontdoe ze van de koppen, vinnen en staarten en snijd elke vis in 4 moten. Laat in een wok of frituurpan 5 dl. olie goed heet worden en frituur hierin de vismoten bruin, laat ze uitlekken. Snijd de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks schuin. Fruit ze in het beetje olie glazig. Maak de kemirienoten fijn. Voeg de bumbu toe en fruit die ook mee. Doe er azijn en het water bij, roer alles goed om en voeg dan de rawits en de uitgelekte zilveruitjes toe. Leg de gebakken vismoten erin en laat het geheel nog ca. 10 min. sudderen. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, laos en djahe.

Acar Ikan