Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Ungkep

Gestoofde en gefrituurde kipreepjes


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 3 tenen knoflook
- 5 sjalotten
- 1 schijf laos
- 1 schijf kunyit
- 1 serehstengel
- 1 theelepel ketumbar
- 3 daun salam
- 1 eetlepel gula djawa
- 2 dl. dunne santen
- zout
- olie

Bereiding:

Pel en schil de knoflook, sjalotjes, laos en kunyit en snijd ze fijn. Knip het bovenste gedeelte van de serehstengel en kneus het. Snijd de kip in stukken. Wrijf de laos, kunyit, ketumbar, sjalotjes, zout naar smaak en de knoflook fijn in de vijzel. Verhit ca. 3 eetlepels olie in een wok en fruit de bumbu, daun salam en de sereh ca. 3 min. Voeg de kip toe en roerbak nog ca. 3 min. Voeg de santen en de gula djawa toe. Laat de kip op een laag vuur stoven tot het vocht verdampt is. Verhit ruim olie in een wok, schep de stukken kip uit de pan en frituur ze goudbruin in de olie. Haal het vlees met een vork van het bot en trek het met de vingers in kleine reepjes uit elkaar.

Ayam Ungkep