Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Pop

Kip gekookt in kokoswater geserveerd met sambal


Ingrediënten:

- 4 kippenbouten
- 3 dl. kokoswater
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels limoensap
- zout naar smaak
- olie

Sambal:

- 200 gr. tomaten
- 12 sjalotten
- 10 rode lomboks
- 10 petehbonen
- 4 eetlepels heet water
- 2 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Snijd de tomaten en petehbonen in stukjes. Snipper de sjalotjes en lomboks fijn. Kook de lomboks, sjalotten, tomaten en petehbonen in een beetje water tot het zacht is geworden. Maal dit met zout naar smaak tot een pasta. Verhit de olie en fruit de pasta tot het begint te geuren. Voeg het water toe en stoof de sambal tot de gewenste dikte. Doe de sambal in een schaaltje en laat het afkoelen.

Verwijder het vel van de kip. Pers de knoflook uit en wrijf de kippenpoten in met knoflook, zout en limoensap en laat het een uur marineren. Breng het kokoswater aan de kook en kook de kip hierin gaar. Dep de kip droog en bak het heel kort in de olie, het mag niet bruin worden. Serveer de kip met de sambal en eventueel gekookte cassavebladeren.

Ayam Pop