Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Rica-Rica Pedis
Kip van de barbecue met een hele pittige saus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 1 dl. water
- 75 ml. olie
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel zout
Bumbu:
- 200 gr. tomaten
- 150 gr. rode lomboks
- 10 rode rawits
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken, wrijf de kip in met zout en limoensap en laat het een half uur marineren. Snijd de tomaten in stukjes. Snipper de lomboks, rawits, sjalotjes en knoflook fijn. Schil de djahe en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu totdat het gaat geuren. Voeg de kip toe en bak totdat het kippenvlees stevig aanvoelt. Giet het water er bij en stoof de kip gaar, laat de saus inkoken. Rooster de kip op de barbecue of onder de gril mooi bruin van kleur. Serveer de saus bij de kip.