Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Bebotok Ikan
Kepiting Bakar
Pindang Telor
Kue Zebra Chiffon Dua
Ayam Panggang Madu
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Ayam Surabaya
Gestoofde kip in kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1,5 dl. olie
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 50 gr. santen, blok
- 2 dl. water
Bumbu:
- citroensap
- 1 theelepel djahe
- 2 theelepels suiker
- zout
- serehstengel
- 1 schijfje djahe
Bereiding:
Hak de kip in 6 stukken. Snijd de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks in schuine ringen. Fruit deze in olie glazig. Fruit de stukken kip dan om en om lichtbruin. Voeg de bumbu toe en fruit die eveneens mee. Blus het geheel met water en laat de kip ongeveer een half uur sudderen. Voeg dan de santen erbij en laat deze smelten. Laat de kip nog een half uur sudderen. Eventueel water toevoegen, als het water te snel is verdampt. Verwijder voor het opdienen de sereh en djahe.
Ayam Surabaya