Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Surabaya

Gestoofde kip in kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1,5 dl. olie
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 50 gr. santen, blok
- 2 dl. water

Bumbu:

- citroensap
- 1 theelepel djahe
- 2 theelepels suiker
- zout
- serehstengel
- 1 schijfje djahe

Bereiding:

Hak de kip in 6 stukken. Snijd de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks in schuine ringen. Fruit deze in olie glazig. Fruit de stukken kip dan om en om lichtbruin. Voeg de bumbu toe en fruit die eveneens mee. Blus het geheel met water en laat de kip ongeveer een half uur sudderen. Voeg dan de santen erbij en laat deze smelten. Laat de kip nog een half uur sudderen. Eventueel water toevoegen, als het water te snel is verdampt. Verwijder voor het opdienen de sereh en djahe.

Ayam Surabaya