Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Sumba
Gestoofde kip in kruidige saus
Ingrediënten:
- 1 kip
- 12 sjalotten
- 4 eetlepels azijn
- 4 eetlepels ketjap
- 1 teen knoflook
- 3 stukjes stemgember
- 1 schijf djahe
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels sambal manis
- 1 theelepel gula djawa
- olie
Bereiding:
Verdeel de kip in vieren en bak de stukken in hete olie rondom bruin. Haal de stukken uit de pan en zet het vuur laag. Maak de sjalotjes schoon en fruit deze in de achtergebleven olie even aan. Laat de knoflook onder goed omscheppen ook mee bakken. Voeg dan de azijn, ketjap, stemgember, fijngehakte djahe, laos, sambal en gula djawa toe. Giet twee kopjes water bij de saus, laat dit even aan de kook komen en roer het goed door. Leg de stukken kip terug in de pan, doe de deksel erop en laat de kip op een laag vuur in ca. een uur gaar worden.