Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Sumba

Gestoofde kip in kruidige saus

Ayam Sumba | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Angela


Ingrediënten:

- 1 kip
- 12 sjalotten
- 4 eetlepels azijn
- 4 eetlepels ketjap
- 1 teen knoflook
- 3 stukjes stemgember
- 1 schijf djahe
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels sambal manis
- 1 theelepel gula djawa
- olie

Bereiding:

Verdeel de kip in vieren en bak de stukken in hete olie rondom bruin. Haal de stukken uit de pan en zet het vuur laag. Maak de sjalotjes schoon en fruit deze in de achtergebleven olie even aan. Laat de knoflook onder goed omscheppen ook mee bakken. Voeg dan de azijn, ketjap, stemgember, fijngehakte djahe, laos, sambal en gula djawa toe. Giet twee kopjes water bij de saus, laat dit even aan de kook komen en roer het goed door. Leg de stukken kip terug in de pan, doe de deksel erop en laat de kip op een laag vuur in ca. een uur gaar worden.

Ayam Sumba