Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bekakak

Gestoofde kip in een dikke, pittige kokossaus

Ayam Bekakak | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kip
- 4 dl. dunne santen
- 4 dl. dikke santen
- 1 serehstengel
- 3 daun djeruk purut
- 1 eetlepel asempasta
- olie

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 4 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 cm. laos
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Kneus de serehstengel. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit de bumbu samen met de asempasta, sereh en de daun djeruk purut tot het begint te geuren. Giet de dunne santen er bij en breng het geheel aan de kook. Voeg de kip toe en stoof de kip hierin totdat de santen is verdampt. Giet de dikke santen er bij, roer het door en stoof de kip helemaal gaar. Laat de saus flink inkoken. Serveer de kip met de saus.

Ayam Bekakak