Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Panggang Bekakak

Gegrilde hete kip van de bbq


Ingrediënten:

- 1 hele kip
- 2,5 dl. dikke santen
- 2,5 dl. dunne santen
- 1 serehstengel
- 4 daun djeruk purut
- asemwater
- suiker
- zout
- olie

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 4 kemirienoten
- 2 theelepels ketumbar
- suiker
- zout

Bereiding:

Snijd de kip aan de borstzijde door en druk het plat. Kneus de serehstengel. Snipper de lomboks, sjalotten en knoflook fijn. Schil de kunyit, djahe en laos en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het samen met de sereh en daun djeruk purut tot het begint te geuren. Voeg de dunne santen toe met het asemwater, zout en suiker en breng het geheel aan de kook. Doe de kip er bij en stoof het totdat de santen bijna is verdampt. Voeg de dikke santen toe en stoof de kip hierin gaar. Haal de kip uit de saus en gril het op de barbecue of op de grill mooi bruin en droog. Bestrijk de kip met de resterende saus tijdens het roosteren en geef de rest als saus bij de kip.

Ayam Panggang Bekakak