Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Pelalah Dua

Gebakken, uitgeplozen hete kip


Ingrediënten:

- 1 hele kip
- 2 rode lomboks
- sap van 1 limoen
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 3 rode rawits
- 2 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 1 serehstengel
- 1 tomaat
- 4 cm. kencur
- 2 cm. kunyit
- 1 cm. laos
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel gula merah
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Snijd de kip in stukken en bak ze rondom bruin en gaar in wat olie. Haal het vlees van de botten en scheur het in stukken. Ontpit de 2 rode lomboks en snijd ze heel fijn, houd dit apart. Schil de kencur, kunyit en laos en snijd ze fijn. Kneus de serehstengel en snijd de tomaat in stukjes. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de sjalotjes, lomboks, rawits en knoflook. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het gaat geuren. Schep het kippenvlees er doorheen tot het vlees volledig met de kruiden is bedekt. Besprenkel het met limoensap en strooi de lomboksnippers er overheen. Serveer de kip warm.

Ayam Pelalah Dua