Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepes Ikan Tongkol

Gestoomde pakketjes met tonijn van de barbecue


Ingrediënten:

- 500 gr. tonijn
- 8 belimbing wuluh
- 4 serehstengels
- 4 daun salam
- daun kemangi
- 4 stukken bananenblad

Bumbu:

- 6 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de belimbing wuluh klein, neem van de sereh alleen het witte gedeelte en snijd dit heel fijn. Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks en kunyit fijn, maal de bumbu tot een pasta en meng dit met de vis, sereh, belimbing wuluh en de kemangi. Verdeel het in 4 porties. Leg op een stuk bananenblad een portie vis, leg er een daun salam op en maak het pakketje dicht. Zet de uiteinden vast met een cocktailprikker. Stoom de pakketjes gaar in ca. 30 min. en rooster ze daarna op de barbecue tot ze gaan geuren.

Pepes Ikan Tongkol