Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Pepes Ikan Tongkol
Gestoomde pakketjes met tonijn van de barbecue
Ingrediënten:
- 500 gr. tonijn
- 8 belimbing wuluh
- 4 serehstengels
- 4 daun salam
- daun kemangi
- 4 stukken bananenblad
Bumbu:
- 6 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de belimbing wuluh klein, neem van de sereh alleen het witte gedeelte en snijd dit heel fijn. Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks en kunyit fijn, maal de bumbu tot een pasta en meng dit met de vis, sereh, belimbing wuluh en de kemangi. Verdeel het in 4 porties. Leg op een stuk bananenblad een portie vis, leg er een daun salam op en maak het pakketje dicht. Zet de uiteinden vast met een cocktailprikker. Stoom de pakketjes gaar in ca. 30 min. en rooster ze daarna op de barbecue tot ze gaan geuren.