Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ikan Kakap

Blokjes red snapper aan een spies


Ingrediënten:

- 500 gr. red snapper
- 2 lente-uitjes
- 2 tomaten
- 1 limoen
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Pers de limoen uit. Snijd de visfilets in stukken. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en de tomaten in blokjes. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Marineer de filets 15 min. in het limoensap en zout. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het gaat geuren. Doe de tomaat en de lente-ui er bij en bak alles gaar. Doe de vis en de marinade er bij en roer alles goed door. Rijg de vis aan satehstokjes en rooster de sateh op de barbecue gaar.

Sateh Ikan Kakap