Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Sateh Ikan Kakap
Blokjes red snapper aan een spies
Ingrediënten:
- 500 gr. red snapper
- 2 lente-uitjes
- 2 tomaten
- 1 limoen
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Pers de limoen uit. Snijd de visfilets in stukken. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en de tomaten in blokjes. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Marineer de filets 15 min. in het limoensap en zout. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het gaat geuren. Doe de tomaat en de lente-ui er bij en bak alles gaar. Doe de vis en de marinade er bij en roer alles goed door. Rijg de vis aan satehstokjes en rooster de sateh op de barbecue gaar.