Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Djahe

Zoet/zure gember


Ingrediënten:

- 2 dl. warm water
- 3 cm. djahe
- 4 eetlepels witte suiker
- 4 eetlepels azijn
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel maizena
- 1 eetlepel fijngehakte djahe

Bereiding:

Schil de djahe zo dun mogelijk. Rasp hem en meng het door de suiker. Meng de maizena met een beetje water tot een papje. Verwarm onder voorzichtig roeren in een pan met een dikke bodem de suiker tot karamel. Het moet goudgeel van kleur zijn. Haal de pan van het vuur en voeg er het warme water bij. Breng de massa, nadat het opgehouden is met schuimen, opnieuw aan de kook en laat het zachtjes koken tot alle karamel is opgelost. Voeg er azijn en ketjap aan toe en bind de saus met de maizena. Roer er tenslotte de gehakte djahe doorheen.

Acar Djahe