Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Taliwang Dua

Gegrilde hete kip met een hete, kruidige tomatensaus


Ingrediënten:

- 1 hele kip
- 1 limoen
- 5 eetlepels olie

Bumbu:

- 100 gr. tomaten
- 25 gr. gula djawa
- 14 gedroogde pepers
- 12 sjalotjes
- 8 teentjes knoflook
- 5 cm. kencur
- 2 theelepels trassi
- zout

Bereiding:

Pers de limoen uit. Snijd de kip aan de borstzijde door en druk het plat. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Week de gedroogde pepers in warm water en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook en kencur fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in de olie tot het gaat geuren. Roer het limoensap er door en smeer de kip in met het kruidenmengsel. Laat de kip minimaal een uur marineren en gril het in de oven of rooster het op de barbecue gaar en mooi bruin van kleur. Serveer de warme marinade als saus bij de kip.

Ayam Taliwang Dua