Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asinan Tahu

Salade van groente en tofu met een zurige pindasaus


Ingrediënten:

- 300 gr. tahu
- 100 gr. tauge
- 100 gr. wortel
- 100 gr. komkommer
- 50 gr. gerooosterde pinda's
- 5 slabladeren
- kroepoek

Bumbu:

- 200 ml. water
- 50 gr. geroosterde pinda's
- 10 gr. gula merah
- 2 rode lomboks
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels limoensap
- halve theelepel zout

Bereiding:

Snijd de tahu in plakken, stoom de tahu ca. 15 min. en snijd het in kleine blokjes. Blancheer de tauge even in heet water en laat ze uitlekken. Snijd de sla en komkommer grof en rasp de wortel in dunne sliertjes. Hussel de groenten en tahu in een slakom. Snipper de lomboks en knoflook fijn. Rasp de gula merah. Maal de bumbu fijn en voeg beetje bij beetje het water en limoensap toe tot het een gladde en dikke saus is geworden. Giet dit over de groenten en bestrooi de salade met de overige pinda's en wat kroepoek.

Asinan Tahu