Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Babi Guling Bali
Pittig gekruid en geroosterd speenvarken
Ingrediënten:
- 1 speenvarken
- 1 eetlepel kunyit
- 4 eetlepels water
Bumbu:
- 10 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 10 serehstengels
- 30 rawits
- 15 kemirienoten
- 10 cm. kunyit
- 5 cm. djahe
- 5 cm. laos
- 2 eetlepels ketumbar
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
- 1 theelepel trassi
- 5 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 2 eetlepels zout
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Meng het water met 1 eetlepel kunyit en roer goed, houd dit water apart. Maak het varken goed schoon en wrijf dan de binnen- en buitenkant in met zout. Maak van alle andere ingrediënten, behalve het kunyitwater, een pasta en wrijf hiermee de binnenkant in. Sluit de buik met draad en smeer de buitenkant in met het kunyitwater totdat de huid licht geel is. Rooster het speenvarken boven een houtskoolvuur gaar. Laat hem dan een half uur rusten en snijd dan eerst het vel los voordat je het in plakken snijdt.