De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sateh Ayam Ponorogo
Reepjes kipfilet aan een spies
Ingrediënten:
- 500 gr. kipfilet
- 4 eetlepels ketjap manis
Bumbu:
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- peper
- zout
Bereiding:
Zet de satehstokjes in water. Snijd de filets in lange repen. Rooster de kemirienoten en schil de kunyit. Snipper de sjalotjes, knoflook en kunyit en maal de bumbu tot een pasta. Meng de kip goed met de kruidenpasta en laat het een uur marineren. Rijg de repen aan de natte satehstokjes, leg ze op de gril of barbecue en bestrijk ze met de ketjap. Rooster de sateh gaar en bestrijk ze telkens met de ketjap. Serveer met sambal en pindasaus.
download