Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Setan Tiga

Zeer hete kip in een saus


Ingrediënten:

- 1 kip
- zout
- olie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 10 rode lomboks
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 dl. kippenbouillon
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel gula djawa
- 2 eetlepels citroensap

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de kip in 6 of 8 stukken. Bestrooi ze met zout en laat ze ca. 10 min. staan. Wrijf ze daarna droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en bak hierin de stukken kip aan alle kanten goudbruin en krokant. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Maak in de vijzel de ui, knoflook en lomboks fijn tot je een pasta hebt en meng hier de sambal oelek door. Fruit de pasta in de hete olie tot het geurig ruikt. Voeg dan de kippenbouillon toe met de ketjap en de gula djawa en roer het geheel door. Laat het aan de kook komen en zet dan het vuur zacht. Leg nu de kip in de saus met de deksel schuin op de pan en laat de kip gaar worden in ca. een half uur. Voeg heet water toe als de saus te droog wordt. Roer het citroensap door de saus als de kip gaar is.

Ayam Setan Tiga