Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Seluruh

Gemarineerde kip in kruidige kokosmelk van de bbq


Ingrediënten:

- 1 kip
- 5 dl. dikke santen
- 3 daun salam
- zout

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 3 cm. djahe
- 3 cm. kencur
- 5 cm. kunyit
- 3 cm. laos
- 1 serehstengel
- 1 tomaat
- 8 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 eetlepel gula djawa
- zout

Bereiding:

Pof de kemirienoten en hak ze fijn. Snipper de sjalotten, snijd de lomboks in ringen en pers de knoflook. Schil de djahe, kencur, kunyit en laos en snijd ze fijn. Snijd de tomaat in blokjes en kneus de serehstengel. Wrijf de ingredienten voor de bumbu tot een pasta. Snijd de kip over de lengte doormidden. Verwarm een wok en meng de santen met de bumbu, zout naar smaak en de daun salam. Voeg de kip toe als de santen kookt, zet het vuur uit en laat het vlees ca. 1 uur marineren. Haal de kip eruit en laat het uitlekken. Bewaar het vocht. Rooster de kip rondom bruin en gaar op de barbecue. Bestrijk de kip regelmatig met het bewaarde vocht.

Ayam Seluruh