Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Lodho

Gegrilde kip in een hete kruidige kokossaus

Ayam Lodho | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Jetze


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 2,5 dl. dikke santen
- 5 dl. dunne santen
- olie

Bumbu:

- 100 gr. rode rawits
- 3 cm. djahe
- 3 serehstengels
- 3 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1 eetlepel peperkorrels
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel djinten

Bumbu pasta:

- 10 sjalotten
- 10 teentjes knoflook
- 5 cm. kunyit
- 4 cm. djahe
- 2 cm. kencur
- 2 pili-pili
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Bestrooi de kip met zout en gril hem aan beide kanten bruin. Was de rawits en laat ze heel. Snijd voor de bumbu de djahe fijn, kneus de serehstengels, peperkorrels en ketumbar. Verhit wat olie en fruit de bumbu tot het gaat geuren, houd dit even apart. Schil voor de bumbu pasta de kunyit, djahe en kencur en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook. Blend alle ingredienten voor de bumbu pasta fijn en fruit dit ook in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de dunne santen toe en breng het aan de kook. Doe de kip en de apart gehouden bumbu er bij en breng het weer aan de kook. Voeg de dikke santen toe en kook tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Laat het gerecht afkoelen en dien het de volgende dag warm op. Verwijder de serehstengels en blaadjes voor het serveren.

Ayam Lodho