De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Gurame Panggang
Pittig gemarineerde gurame van de barbecue
Ingrediënten:
- 500 gr. gurame
- 1 eetlepel limoensap
- halve theelepel zout
- halve theelepel peper
Bumbu:
- 10 kemirienoten
- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 1 tomaat
- 3 cm. kunyit
- zout
- peper
Bereiding:
Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Schil de kunyit, snijd het fijn en snijd de tomaat in kleine stukjes. Maal de bumbu fijn in de vijzel of blender. Kerf de vis in met een scherp mes. Marineer de vis ca. 30 min. in zout, peper en limoensap en gril de vis daarna half gaar op de barbecue of gril. Laat de vis een beetje afkoelen en besmeer het helemaal met de bumbu. Laat het ca. 15 min. rusten en rooster het helemaal gaar en bruin.