Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Sambal Kacang

Gebakken kip in een kruidig sausje van ketjap en pinda's


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- 100 gr. pinda's
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 schijven djahe
- 1 theelepel nootmuskaat
- 7 rawits
- 1 lombok
- limoensap
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel kunyit
- suiker
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in stukken. Snipper de sjalotten en knoflook. Wrijf 1 schijfje djahe, 1 teen knoflook, nootmuskaat, zout en kunyit tot een pasta, smeer hiermee de kip in en laat een uurtje marineren. Bak in wat olie de andere djahe, de sjalotten, knoflook, lombok en rawits (allemaal heel laten). Haal dit uit de olie en bak de kip in deze olie bruin en gaar. Maal de pinda's samen met de gebakken kruiden en de suiker fijn in de vijzel. Voeg het limoensap en de ketjap toe. Roer dit door de gebakken kip.

Ayam Sambal Kacang