Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Cumi Asin

Gezouten inktvis met mais in een zure stervruchtsaus


Ingrediënten:

- gezouten inktvis
- 6 belimbing wuluh
- 3 kleine tomaten
- 10 petehbonen
- 1 serehstengel
- 1 blikje mais
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 takje kemangi
- halve eetlepel gula djawa
- zout
- water
- olie

Bereiding:

Week de inktvis in heet water, spoel het af, laat het uitlekken en snijd het in kleinere stukken. Snipper de ui, pers de knoflook uit en kneus de serehstengel. Snijd de laos, petehbonen, tomaten, belimbing wuluh en de mais fijn. Rits de kemangiblaadjes van het takje. Frituur de inktvis tot het krokant is. Schep de stukjes uit de olie en laat het uitlekken. Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg dan de overige ingredienten toe en schep alles goed door. Bak dit ca. 2 min. en voeg dan het water toe. Breng dit aan de kook. Leg de inktvis in een schaal en giet de saus er overheen.

Acar Cumi Asin