Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ayam Rujak
Gebakken kip met kokossaus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 1,5 dl. olie
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- halve eetlepel asem
- 3 dl. water
- 50 gr. santen, blok
- 1 eetlepel sambal oelek
- 50 ml. ketjap
Bumbu:
- 3 kemirienoten
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 3 theelepels ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels suiker
- 1 schijf laos
- zout
Bereiding:
Maak de kemirienoten fijn. Maak de kip schoon en snijd die in 6 stukken. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in de olie glazig. Voeg de bumbu toe en fruit deze even mee. Doe de stukken kip erbij en fruit ze om en om lichtbruin. Los de asem op in water, blus het geheel ermee en doe de santen erbij. Laat dan de kip ongeveer een half uur sudderen. Voeg eventueel water toe als het snel verdampt. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos.