Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Rujak

Gebakken kip met kokossaus


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 1,5 dl. olie
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- halve eetlepel asem
- 3 dl. water
- 50 gr. santen, blok
- 1 eetlepel sambal oelek
- 50 ml. ketjap

Bumbu:

- 3 kemirienoten
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 3 theelepels ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels suiker
- 1 schijf laos
- zout

Bereiding:

Maak de kemirienoten fijn. Maak de kip schoon en snijd die in 6 stukken. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in de olie glazig. Voeg de bumbu toe en fruit deze even mee. Doe de stukken kip erbij en fruit ze om en om lichtbruin. Los de asem op in water, blus het geheel ermee en doe de santen erbij. Laat dan de kip ongeveer een half uur sudderen. Voeg eventueel water toe als het snel verdampt. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos.

Ayam Rujak